PVC hongaarse punt
vloeren van
​​​​​​​Hebeta

Benieuwd naar ons assortiment PVC hongaarse punt?

...Alle vloeren van Hebeta zijn 100% duurzaam en ecologisch gecertificeerd

De uitstraling van hongaarse punt met het
gemak van PVC

De hongaarse punt PVC vloer lijkt als twee druppels water op de authentieke houten parketvloeren die we kennen uit historische landhuizen en kastelen. De oudste bekende in een repeterend mozaïek gelegde vloeren stammen uit het Italië van de 16e eeuw. Dat zijn rijkelijk versierde vloeren, vergelijkbaar met de marquetterie van wandpanelen en houten meubels. Met als belangrijkste verschil dat marquetterie is gemaakt met een dun laagje ingelegd hout, terwijl een parketvloer bestaat uit massieve planken. Die is tenslotte om op te lopen!

PVC of toch hout?

Eerlijk is eerlijk, het allermooiste parket is een écht houten parket. Maar erg praktisch is dat niet. Het leggen van een houten vloer is zwaar werk en een échte houten visgraatvloer is arbeidsintensief en kostbaar. Net als het onderhoud overigens. Parket moet je regelmatig in de was zetten, poetsen en na verloop van tijd toch weer schuren en lakken. Bovendien is de combinatie van een houten visgraat en vloerverwarming niet altijd even gelukkig. Met name massief hout gaat werken en wijken, waardoor er scheuren en spleten ontstaan, en de vloer kan gaan kraken. Om al deze redenen kiezen steeds meer mensen voor een pvc visgraat vloer.

Voordelen van gelijmde PVC visgraat vloeren

Om met het laatste nadeel te beginnen: PVC visgraat vloeren werken perfect i.c.m. vloerverwarming. PVC vloerdelen bestaan uit meerdere lagen warmtegeleidend en 'inert' materiaal dat goed contact maakt met de ondergrond. Als het eenmaal ligt, is het ook meteen voor altijd uitgewerkt. Verder is de visgraatvloer van pvc minder kostbaar dan hout, zeker op de lange duur. Het is immers zeer onderhoudsarm. U hoeft het eigenlijk alleen maar te stofzuigen en af en toe af te nemen met een vochtige dweil. En gaat er een keer een glas wijn overheen, dan is een stuk keukenpapier voldoende om de boel vlekkeloos op te ruimen.

Extra mat PVC als
perfecte imitatie

Tot een paar jaar geleden waren mensen wat huiverig om een pvc visgraatvloer aan te schaffen. Want het leek wel redelijk op parket, maar je zag tóch dat het geen echt hout was. Vooral met tegenlicht. Dat had iets te maken met de speciale glans van het pvc-oppervlak. Als pvc-specialist hebben wij ons die kritiek aangetrokken. We hebben een eigen productlijn ontwikkeld van pvc visgraat vloeren met extra matte toplaag. Bovendien zit er een structuur in de toplaag die precies de nerf van de afbeelding volgt. Het is als het ware een 3D-weergave van houten visgraat parket. Deze techniek heet registered embossing, en nog lang niet alle pvc vloeren hebben dit effect. Bijna niet van echt te onderscheiden! Moet u bij uw volgende bezoek aan de vloerenwinkel eens opletten. Als het een Hebeta-dealer is kunt u ons matte pvc visgraat parket vergelijken met andere merken en persoonlijk constateren: net echt!

Vind een van de bijna
560 verkooppunten
bij u in de buurt

bekijk, bewonder en bestel uw Hebeta vloer

Oók interessant.

.Nieuw!.


Bekijk met de vloerconfigurator hoe de vloeren er in úw kamer uitzien!


Om u te helpen bij het kiezen van de perfecte vloer kunt u met onze vloerconfigurator heel eenvoudig uw droomvloer visualiseren: maak thuis een foto en zie met 1 muisklik in één oogopslag hoe Hebeta vloeren er in uw woonruimte of kantoor uitzien!

Wilt u gratis kleurstalen ontvangen?