Ga naar de inhoud
Laminaat

Laminaat schoonmaken

Publicatiedatum: 16/11/2023 | Auteur: Johan Kleppe

Categorie: Laminaat | Laatst bijgewerkt: 10/01/2024

Inhoudsopgave

  Onderhoud van laminaat is essentieel voor een langdurige vloerpracht. Bij Hebeta ontdekt u diverse prachtige vloeren voor uw huis, waaronder natuurlijk laminaat. Als toegewijd vloerenbedrijf delen we graag tips over het schoonmaken van laminaat, en op deze pagina leert u precies hoe u dit het beste kunt aanpakken. Voor een grondige renovatie van uw laminaatvloer staan we klaar om u te assisteren, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen.

  Waarom is het noodzakelijk om laminaat schoon te maken?

  In de eerste plaats behoudt u op deze manier de netheid van uw laminaatvloer, wat essentieel is voor hygiëne. Bovendien draagt het bij aan het behouden van de oorspronkelijke kleur van het laminaat, zonder deze te doen vervagen.

  Let er echter op dat u het juiste schoonmaakmiddel voor laminaat gebruikt om mogelijke verkleuring te voorkomen. Daarnaast bevordert regelmatig laminaat schoonmaken de levensduur van de vloer, wat op de lange termijn aanzienlijk kan bijdragen aan de duurzaamheid ervan. Kortom, er zijn genoeg redenen om uw laminaat schoon te maken en te houden.

  Bekijk het overzicht met alle dealers
  Naar overzicht

  Wat kunt u gebruiken om laminaat schoon te maken?

  Hoe kunt u laminaat het beste schoonmaken en welke middelen zijn hiervoor geschikt? Om uw laminaatvloer in optimale conditie te houden, is het essentieel om regelmatig schoon te maken met de juiste schoonmaakmiddelen. Voor de meeste dagelijkse reinigingstaken zijn water en een speciale laminaatreiniger voldoende.

  Vermijd het gebruik van terpentijn, aceton, of vochtige doeken met allesreiniger, groene zeep of boenwas, aangezien deze agressieve middelen de afwerking van het laminaat kunnen aantasten. Met de juiste zorg en reiniging behoudt jouw laminaatvloer jarenlang zijn oorspronkelijke uitstraling. Ontdek meer over de volgende methoden:

  Laminaat reinigen met koud water

  Voor optimale resultaten bij het schoonmaken van laminaat is het raadzaam altijd koud water te gebruiken. Warm water verdampt sneller en laat meer zeepresten achter, wat niet alleen onaantrekkelijk is, maar ook een plakkerig gevoel op het oppervlak kan veroorzaken.

  Laminaat reinigen met ammoniak

  Zelfs dof laminaat kan weer laten glanzen met een snelle oplossing van ammoniak! Drenk een vochtige doek in een mengsel van ammoniak en water om vuil en stofdeeltjes te verwijderen en krassen op de laminaatvloer te voorkomen.

  Laminaat schoonmaken met schoonmaakazijn

  Een mengsel van azijn en water is een uitstekende manier om laminaatvloeren schoon te maken. Na het wegwerken of schrobben van vlekken kunt u het laminaat eenvoudig afnemen met speciaal daarvoor bestemde doeken of oude handdoeken.

  Bekijk het overzicht met alle dealers
  Naar overzicht


  Moet u laminaat reinigen of dweilen?

  Reinigen of dweilen van laminaat kan voor verwarring zorgen, maar eigenlijk betekenen beide termen hetzelfde. Het is echter cruciaal om te weten dat laminaat niet met een stoomreiniger gereinigd kan worden, omdat dit de vloer kan vervormen.

  Begin met het dweilen van het laminaat en kies hierbij voor een zachte dweil om schade aan de vloer te voorkomen. De frequentie van laminaatdweilen hangt af van verschillende factoren, maar over het algemeen is eens in de twee weken een goede richtlijn. Gebruik bijvoorbeeld een beetje schoonmaakazijn voor een efficiënte reiniging.

  Kan ik mijn laminaat zelf schoonmaken?

  Als u zich afvraagt of u zelf laminaat moet schoonmaken of het aan professionals moet overlaten, is het goed om te weten dat er bedrijven zijn die gespecialiseerd zijn in professionele laminaatreiniging. Dit kan een handige optie zijn, omdat u dan zelf geen tijd en moeite hoeft te investeren.

  Professionals zorgen ervoor dat het laminaat correct wordt gereinigd, en het proces is bovendien snel, waardoor uw vloer slechts een uur of twee niet beschikbaar is. Overweeg dus zeker om uw laminaat door experts te laten schoonmaken.

  “Laminaat schoonmaken is niet alleen een taak, het is een investering in de levensduur en uitstraling van uw vloer.”

  format_quote

  Over de auteur

  Johan Kleppe, onze Accountmanager voor Zuid-Nederland, leidt met vastberadenheid Hebeta.nl naar succes in vloerenverkoop. Met een scherp zakelijk inzicht en passie voor innovatie optimaliseert Johan operationele processen en identificeert hij kansen in de vloerensector. Zijn expertise staat klaar om organisaties te begeleiden naar functionele en esthetische vloeroplossingen, en zo hun succes te stimuleren.

  Laatst bijgewerkt: 10/01/2024

  Ontvang een offerte of bezoek een showroom bij u in de buurt!

  Populairste vloeren