Ga naar de inhoud
KOMT U ER NIET UIT?

Veel gestelde vragen

Kan PVC in combinatie met vloerkoeling?

Hoewel PVC-vloeren meestal worden gebruikt in combinatie met vloerverwarming, kunnen ze ook worden gebruikt in combinatie met vloerkoelingssystemen. Vloerkoeling is echter minder gebruikelijk dan vloerverwarming, maar het is nog steeds mogelijk om een PVC-vloer te installeren in een omgeving met vloerkoeling.

Het is belangrijk om de installatie-instructies van zowel de PVC-vloer als het vloerkoelingssysteemfabrikant nauwkeurig op te volgen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd en dat de vloer goed presteert in combinatie met het koelsysteem. Hier zijn enkele overwegingen:

 1. Temperatuurbeheersing: zorg ervoor dat het vloerkoelingssysteem geschikt is voor gebruik met PVC-vloeren en dat de temperaturen binnen het aanbevolen bereik liggen om schade aan de vloer te voorkomen.
 2. Ondervloer: installeer een geschikte ondervloer die compatibel is met zowel de PVC-vloer als het vloerkoelingssysteem. De ondervloer moet warmte goed kunnen geleiden en de vloer gelijkmatig kunnen koelen.
 3. Installatie: volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de installatie van het vloerkoelingssysteem, inclusief de afstand tussen de koelleidingen en eventuele beperkingen met betrekking tot de installatie van de vloerbedekking.
 4. Compatibiliteit: controleer of de gekozen PVC-vloer geschikt is voor gebruik met vloerkoeling. Sommige PVC-vloeren zijn speciaal ontworpen om thermische variaties te weerstaan en zijn dus geschikter voor deze toepassing.

Door deze richtlijnen te volgen en te zorgen voor een goede installatie, kun je genieten van een comfortabele en duurzame vloerkoeling in combinatie met een PVC-vloer. Het kan echter verstandig zijn om advies in te winnen bij een professional om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd en afgestemd op jouw specifieke situatie.

Kan PVC op een houten vloer gelegd worden?

Ja, een PVC-vloer kan over het algemeen worden gelegd op een houten vloer, op voorwaarde dat de houten vloer stevig, vlak, schoon en droog is. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Stabiliteit van de ondervloer: zorg ervoor dat de houten vloer stabiel is en geen tekenen van vochtproblemen, rot of structurele schade vertoont. Als de houten vloer niet stabiel is, kan dit leiden tot problemen zoals doorbuigen of kraken van de PVC-vloer.
 2. Egaliseren van de ondervloer: eventuele oneffenheden in de houten vloer moeten worden geëgaliseerd voordat de PVC-vloer wordt geïnstalleerd. Dit kan worden gedaan door het aanbrengen van een geschikte egalisatiemiddel om een vlakke ondergrond te creëren.
 3. Vochtbestendigheid: controleer of de houten vloer voldoende vochtbestendig is. PVC-vloeren zijn over het algemeen bestand tegen vocht, maar overmatig vocht kan problemen veroorzaken, zoals kromtrekken van de vloer. Zorg ervoor dat de houten vloer droog is voordat je de PVC-vloer installeert.
 4. Installatie van een geschikte ondervloer: het kan nuttig zijn om een geschikte ondervloer te installeren tussen de houten vloer en de PVC-vloer om extra geluidsisolatie, comfort en bescherming te bieden. Er zijn verschillende soorten ondervloeren beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften en de vereisten van de PVC-vloerfabrikant.
 5. Volg de instructies van de fabrikant: raadpleeg altijd de installatie-instructies van de PVC-vloerfabrikant en volg deze nauwkeurig op om ervoor te zorgen dat de vloer correct wordt geïnstalleerd en dat de garantie van de vloer behouden blijft.

Door deze richtlijnen te volgen en ervoor te zorgen dat de houten vloer goed voorbereid is voordat je de PVC-vloer installeert, kun je genieten van een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloer in je huis. Als je twijfelt, is het altijd verstandig om een professionele vloerinstallateur te raadplegen voor advies op maat

PVC in combinatie met vloerverwarming, kan dat?

Ja, PVC-vloeren kunnen meestal goed worden gecombineerd met vloerverwarmingssystemen. PVC is een materiaal dat warmte goed geleidt, wat betekent dat het efficiënt warmte kan overbrengen van de vloerverwarming naar de ruimte erboven.

 1. Dikte van de vloer: kies een PVC-vloer met een geschikte dikte die geschikt is voor vloerverwarmingssystemen. Dikkere vloeren kunnen de warmteafgifte verminderen, dus het is belangrijk om te controleren of de door jou gekozen vloer geschikt is voor gebruik met vloerverwarming.
 2. Warmtegeleiding: PVC is over het algemeen een goede warmtegeleider, wat betekent dat het de warmte goed kan doorlaten. Dit draagt bij aan de efficiëntie van het vloerverwarmingssysteem.
 3. Installatie: zorg ervoor dat de PVC-vloer op de juiste manier wordt geïnstalleerd volgens de instructies en dat de vloerverwarmingssystemen correct zijn aangelegd. Een professionele installatie kan ervoor zorgen dat alles goed functioneert en dat er geen problemen ontstaan.
 4. Temperatuurbeperkingen: controleer of de PVC-vloer geschikt is voor de maximale oppervlaktetemperatuur die wordt gegenereerd door het vloerverwarmingssysteem. De Oppervlakte temperatuur mag niet meer zijn dan 27 graden

PVC in combinatie met elektrische vloerverwarming, kan dat?

Ja, een PVC-vloer kan over het algemeen goed worden gecombineerd met elektrische vloerverwarmingssystemen. PVC-vloeren staan bekend om hun goede warmtegeleidingsvermogen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming, inclusief elektrische systemen.

Het is echter belangrijk om de installatie-instructies van zowel de PVC-vloer als de vloerverwarmingssysteemfabrikant zorgvuldig op te volgen om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd en dat de vloerverwarming efficiënt werkt zonder schade aan de vloer te veroorzaken

Zitten er schadelijke stoffen in PVC?

PVC heeft lang een slecht naam gehad omdat er bij productie weekmakers worden gebruikt op basis van ftalaat, In Hebeta PVC worden geen ftalaten gebruikt. Hebeta vloeren zijn dus 100% veilig!

Kan een PVC vloer uitzetten en krimpen?

PVC-vloeren hebben de neiging om minder te krimpen en uitzetten dan sommige andere soorten vloerbedekking, zoals hout. Dit komt doordat PVC minder gevoelig is voor vocht en temperatuurveranderingen. Echter, net als bij alle materialen, kunnen PVC-vloeren nog steeds enigszins uitzetten en krimpen als reactie op veranderingen in omgevingsomstandigheden.

Bij kamertemperatuur en normale luchtvochtigheid zal een PVC-vloer doorgaans niet veel uitzetten of krimpen. Maar in omgevingen met extreme temperatuurschommelingen of vochtigheidsniveaus, zoals vochtige kelders of ruimtes met onvoldoende klimaatbeheersing, kan enige mate van uitzetting of krimp optreden

Kan een PVC vloer ook op de trap gelegd worden?

Ja, het is mogelijk om een PVC-vloer op een trap te leggen. PVC-vloeren zijn zeer veelzijdig en kunnen op verschillende oppervlakken worden geïnstalleerd, inclusief trappen. Hebeta heeft ook nog eens 13 kleuren in traprenovatie overzetredes tot 140 cm breed.

Is PVC slecht voor de gezondheid?

Over het algemeen wordt PVC-vloerbedekking beschouwd als veilig voor gebruik in huizen en commerciële ruimtes. PVC (polyvinylchloride) is een synthetisch materiaal dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn duurzaamheid, waterbestendigheid en veelzijdigheid. Hebeta pvc is extreem emissiearm en voldoet aan de emissiewaarde A++.

Waarom een PVC vloer?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een PVC-vloer te installeren:

 1. Duurzaamheid: PVC-vloeren zijn over het algemeen zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en vlekken. Ze zijn daarom een goede keuze voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen, keukens en woonkamers.
 2. Waterbestendigheid: PVC-vloeren zijn bestand tegen vocht.
 3. Onderhoudsgemak: PVC-vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze vereisen meestal alleen regelmatig stofzuigen en dweilen om ze er als nieuw uit te laten zien.
 4. Veelzijdigheid: Hebeta PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en afwerkingen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elk interieurdecor. Ze kunnen worden ontworpen om eruit te zien als hout, tegels of zelfs beton.
 5. Comfort: PVC-vloeren voelen vaak warmer en zachter aan dan bijvoorbeeld tegels of laminaat. Ze bieden daarom een comfortabele loopervaring, vooral in ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, zoals woonkamers en slaapkamers.
 6. Geluiddempend: PVC-vloeren hebben van nature geluiddempende eigenschappen, waardoor ze geluiden absorberen en zorgen voor een rustigere en meer serene leefomgeving.
 7. Installatiegemak: PVC-vloeren kunnen vaak rechtstreeks op bestaande vloeren worden gelegd, waardoor de installatietijd en -kosten worden verminderd
 8. Trappen: Hebeta PVC-vloeren kunnen ook op trappen geplaatst worden.

Kortom, PVC-vloeren bieden een aantrekkelijke combinatie van duurzaamheid, waterbestendigheid, onderhoudsgemak en esthetische veelzijdigheid, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren en bedrijven

Is een PVC vloer waterdicht?

Over het algemeen worden PVC-vloeren beschouwd als waterbestendig of waterafstotend, maar niet volledig waterdicht. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen vocht en gemorste vloeistoffen, maar ze kunnen niet volledig voorkomen dat water doordringt als er langdurig water op blijft staan. Dit komt omdat PVC-vloeren bestaan uit stroken en tegels, door overtollig vocht kan het vocht doordringen in de naden.

Kunnen naden in een PVC vloer dicht gemaakt worden?

Naden in een PVC-vloer kunnen dicht gezet worden met de speciale Hebeta voegenpasta, Door het gebruik van voegenpasta zijn de naden onzichtbaar en ook nog eens waterdicht.

Ontvang een offerte of bezoek een showroom bij u in de buurt!

Populairste vloeren