Ga naar de inhoud
Laminaat

Laminaat te strak gelegd

Publicatiedatum: 16/11/2023 | Auteur: Johan Kleppe

Categorie: Laminaat | Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

Inhoudsopgave

  Hebt u uw laminaat te strak gelegd of maakt u zich hier zorgen over? Lees deze blog zorgvuldig door. Een te strak gelegde laminaatvloer kan in bepaalde situaties problemen veroorzaken, zoals opbollen of kraken, wat zelfs kan leiden tot onherstelbare schade.

  Om te voorkomen dat u dezelfde fout maakt, is het verstandig de informatie op deze pagina door te nemen. Zo bent u goed voorbereid op het leggen van uw laminaatvloer en weet u waar u op moet letten.

  Hoe u kunt herkennen of het laminaat te strak is gelegd, zijn er verschillende aanwijzingen. Vaak zult u zien dat uw laminaatvloer in de zomer of bij hoge luchtvochtigheid bol gaat staan, wat gepaard kan gaan met krakende geluiden bij het belopen ervan.

  Een ander teken van te strak gelegd laminaat is wanneer het laminaat strak tegen de muur ligt, zonder enige ruimte tussen de muren en het laminaat, wat noodzakelijk is voor de vloer om te kunnen ‘ademen’. Wanneer dit ontbreekt, duidt dit op laminaat dat te strak is gelegd.

  Oorzaken te strak gelegd laminaat

  Het fenomeen van te strak gelegd laminaat kent diverse oorzaken. Hoewel productiefouten zeldzaam zijn bij de hoogwaardige laminaatvloeren in onze webshop, kan onvoldoende afsnijden of zagen een strakke plaatsing veroorzaken.

  Vooral in de winter, wanneer laminaat mogelijk niet volledig is uitgezet, kan dit leiden tot problemen met de vloer. Leer meer over het voorkomen van deze situatie en ontdek de perfecte laminaatvloeren voor jouw ruimte.

  Bekijk het overzicht met alle dealers
  Naar overzicht

  Wat te doen bij te strak gelegd laminaat?

  Als u ontdekt dat uw laminaat te strak is gelegd, is het essentieel om doeltreffende stappen te ondernemen. Begin met grondig onderzoek en analyseer de delen van de vloer waar het laminaat te strak ligt.

  Let op opbollingen en krakende geluiden, vooral tijdens warme en vochtige zomermaanden.

  Identificeer de reden achter de te strakke plaatsing. Is het een gevolg van een onjuiste plaatsing of mogelijk een productiefout? Bij het laatste is het raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant of verkoper van de vloer.

  Voor een effectieve oplossing, markeer de plekken waar plinten het laminaat bedekken met tape. Snijd vervolgens delen van het laminaat weg op de gemarkeerde plekken, waardoor er weer ruimte ontstaat voor het laminaat om te ademen. Dit voorkomt dat de vloer te strak tegen de muren ligt, waardoor planken elkaar te strak raken. Ontdek de juiste aanpak om van dit probleem af te komen en geniet weer van een perfect gelegde laminaatvloer!

  “Laminaat leggen is als een puzzel; elke plank heeft zijn plaats. Maar wees bedachtzaam, want een te strak gelegde vloer kan de harmonie verstoren. In het herstellen van dit 'puzzelstuk' ligt de sleutel tot een vloer die ademt en jarenlang schittert.”

  format_quote

  Over de auteur

  Johan Kleppe, onze Accountmanager voor Zuid-Nederland, leidt met vastberadenheid Hebeta.nl naar succes in vloerenverkoop. Met een scherp zakelijk inzicht en passie voor innovatie optimaliseert Johan operationele processen en identificeert hij kansen in de vloerensector. Zijn expertise staat klaar om organisaties te begeleiden naar functionele en esthetische vloeroplossingen, en zo hun succes te stimuleren.

  Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

  Ontvang een offerte of bezoek een showroom bij u in de buurt!

  Populairste vloeren