Ga naar de inhoud
PVC vloeren

Levensduur PVC vloer

Publicatiedatum: 11/12/2023 | Auteur: Johan Kleppe

Categorie: PVC vloeren | Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

Inhoudsopgave

  Voordat u de keuze maakt voor een PVC-vloer, onderzoekt u uiteraard grondig de voor- en nadelen. Een van de meest opvallende voordelen van een PVC-vloer is de indrukwekkende levensduur. Maar wat bepaalt nu precies hoelang een PVC-vloer meegaat en wat draagt bij aan deze duurzaamheid?

  De langdurige levensduur van een PVC-vloer is te danken aan de robuuste toplaag, vervaardigd uit polyurethaan. Dit materiaal staat bekend om zijn stevigheid en draagt bij aan de langdurige prestaties van de vloer. Het is dan ook geen toeval dat dit type vloer vaak wordt gebruikt in ziekenhuizen, scholen en grote kantoorruimtes.

  Belangrijkste factoren

  Diverse factoren spelen een rol bij de levensduur van een PVC-vloer, waaronder de dikte van de toplaag. Een dikkere toplaag biedt betere bescherming en verlengt daarmee de levensduur van de vloer. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar met toplagen variërend van 0,3 tot 0,55 mm, die online kunnen worden besteld. De dikte van de toplaag kan variëren.

  In de meeste woningen wordt vaak gekozen voor een vloer met een toplaag van 0,3 mm. Een andere bepalende factor voor de levensduur is het gebruiksniveau van de vloer. Het is logisch dat een intensief gebruikte vloer sneller slijt, maar over het algemeen blijft dit beperkt en kunt u langdurig van uw vloer genieten.

  Wat is de te verwachten levensduur van een PVC vloer?

  Bij een vloer met een toplaag van 0,3 tot 0,55 mm kunt u doorgaans rekenen op een garantie van 10 tot 25 jaar. Desondanks betekent het einde van de garantieperiode niet automatisch dat de vloer zijn esthetische kwaliteit verliest.

  Het is goed mogelijk dat u nog vele jaren na het verstrijken van de garantieperiode kunt genieten van een prachtig ogende vloer. Voor verdere vragen en advies over PVC vloeren kunt u altijd bij Hebeta terecht; wij staan klaar om te helpen!

  Over de auteur

  Johan Kleppe, onze Accountmanager voor Zuid-Nederland, leidt met vastberadenheid Hebeta.nl naar succes in vloerenverkoop. Met een scherp zakelijk inzicht en passie voor innovatie optimaliseert Johan operationele processen en identificeert hij kansen in de vloerensector. Zijn expertise staat klaar om organisaties te begeleiden naar functionele en esthetische vloeroplossingen, en zo hun succes te stimuleren.

  Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

  Ontvang een offerte of bezoek een showroom bij u in de buurt!

  Populairste vloeren