Ga naar de inhoud
PVC vloeren

PVC vloer leggen met de juiste ondervloer

Publicatiedatum: 11/12/2023 | Auteur: Johan Kleppe

Categorie: PVC vloeren | Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

Inhoudsopgave

  Bij Hebeta ontdekt u een uitgebreide selectie ondervloeren die de basis vormen voor een duurzame en comfortabele PVC vloer. Van betaalbare rubberen ondervloeren tot isolerende kurken varianten en dampdichte zilverfolie. Deze diversiteit biedt niet alleen geluiddemping en vochtwering maar versterkt ook de eigenschappen van uw PVC vloer. Kies voor de juiste ondervloer en ervaar de perfecte combinatie van kwaliteit, veelzijdigheid en vakmanschap bij de dealers van Hebeta, waar u verzekerd bent van de laagste prijs en professionele plaatsingsopties.

  In de afgelopen jaren hebben PVC-vloeren een solide reputatie opgebouwd vanwege hun duurzaamheid, slijtvastheid, lange levensduur, onderhoudsgemak, geluiddempende en vochtwerende eigenschappen. Maar hoe zit het met de ondervloer? Vaak wordt gesproken over de noodzaak van een PVC-vloer ondervloer om de vloer te egaliseren en een geschikte basis te bieden voor het leggen van de PVC-vloer.

  Maar is een speciale ondervloer altijd vereist en waarom is dit zo essentieel? Bij Hebeta vindt u uitgebreide informatie over het leggen van een ondervloer voor een PVC-vloer, en we staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden!

  Bekijk het overzicht met alle dealers
  Naar overzicht

  PVC vloer leggen: altijd een ondervloer nodig?

  Nee, voor het leggen van een PVC-vloer is niet altijd een specifieke ondervloer vereist. Desondanks adviseren wij altijd het gebruik van een ondervloer voor extra stevigheid en minder geluidsoverlast. Bij het kiezen voor een PVC-vloer met kliksysteem wordt vrijwel altijd een ondervloer gebruikt, behalve bij een zwevend PVC-vloersysteem, waar dit niet altijd noodzakelijk is.

  Waarom een ondervloer gebruiken?

  Een egaliserende, isolerende ondervloer is een waardevolle toevoeging! Een vochtwerende en dampdichte ondervloer verlengt de levensduur van uw PVC vloer. Tegelijkertijd zorgen geluiddempende en warmte-isolerende eigenschappen voor extra comfort in uw leefomgeving.

  Onze dealers adviseren graag of het nodig is om een ondervloer voor uw PVC-vloer te gebruiken, aangezien dit aanzienlijke invloed heeft op het eindresultaat. In de meeste gevallen is een volledig vlakke ondergrond nodig, en het ontbreken daarvan kan problemen veroorzaken bij het leggen van uw nieuwe PVC-vloer.

  Bekijk het overzicht met alle dealers
  Naar overzicht

  De voordelen van een ondervloer

  Een ondervloer biedt diverse voordelen voor het behoud van uw klik PVC vloer en vergemakkelijkt bovendien het legproces. De PVC vloeren ondervloer zorgt voor een stabiele basis, waardoor het mogelijk is om PVC op vrijwel elke ondergrond te leggen. Hier zijn enkele specifieke voordelen:

  1. Stabiliteit voor uw klik PVC Vloer: de ondervloer zorgt voor een stevige basis, waardoor uw klik PVC vloer goed op zijn plaats blijft liggen.
  2. Eenvoudig legproces: het leggen van de vloer wordt aanzienlijk vereenvoudigd met een geschikte ondervloer, waardoor het gehele proces soepeler verloopt.
  3. Geluiddempende werking: de ondervloer draagt bij aan een geluiddempende werking, waardoor uw PVC vloer stiller wordt. Dit is met name aantrekkelijk in bovenwoningen, kantoren, flats en appartementen.
  4. Isolerend vermogen: door het gebruik van een PVC vloer ondervloer creëert u een isolerend vermogen. Hierdoor geniet u altijd van een warme en comfortabele vloer, wat het loopcomfort aanzienlijk verbetert.

  Diverse soorten ondervloeren voor PVC vloeren

  Er bestaan verschillende ondervloeren die geschikt zijn om onder een PVC vloer te leggen, elk met unieke eigenschappen:

  • Rubberen Ondervloeren: Betaalbaar, geluiddempend, egaliserend, en vochtwerend. Ideaal voor betonnen of cementen vloeren en geschikt voor vloerverwarming.
  • Kurken Ondervloeren: Bieden uitstekende geluiddemping, isolatie, en drukverdeling. Kurk is waterbestendig, egaliserend en optimaliseert de drukverdeling van de vloer.
  • Zilverfolie: Dampdichte folie met aluminium, werkt warmte-isolerend. Geschikt voor badkamers en zorgt voor demping zonder indrukken achter te laten.

  “Een sterke PVC vloer begint met een solide basis. Ontdek de veelzijdige wereld van ondervloeren bij de dealers van Hebeta – waar comfort, geluiddemping en duurzaamheid samenkomen voor een vloer waarop u écht kunt leven.”

  format_quote

  Diverse soorten ondervloeren voor PVC Vloeren

  Er bestaan verschillende ondervloeren die geschikt zijn om onder een PVC vloer te leggen, elk met unieke eigenschappen:

  • Rubberen ondervloeren: betaalbaar, geluiddempend, egaliserend, en vochtwerend. Ideaal voor betonnen of cementen vloeren en geschikt voor vloerverwarming.
  • Kurken ondervloeren: bieden uitstekende geluiddemping, isolatie, en drukverdeling. Kurk is waterbestendig, egaliserend en optimaliseert de drukverdeling van de vloer.
  • Zilverfolie: dampdichte folie met aluminium, werkt warmte-isolerend. Geschikt voor badkamers en zorgt voor demping zonder indrukken achter te laten.

  Er zijn diverse ondervloeren geschikt voor PVC vloeren, waaronder rubberen ondervloeren, vaak gekozen voor klik PVC vanwege betaalbaarheid en veelzijdigheid. Deze versterken de voordelen van PVC, zoals geluiddemping en vochtwering. Foam met folie is een duurdere optie maar biedt brede inzetbaarheid en voldoet aan geluidseisen in flats en appartementen.

  Over de auteur

  Johan Kleppe, onze Accountmanager voor Zuid-Nederland, leidt met vastberadenheid Hebeta.nl naar succes in vloerenverkoop. Met een scherp zakelijk inzicht en passie voor innovatie optimaliseert Johan operationele processen en identificeert hij kansen in de vloerensector. Zijn expertise staat klaar om organisaties te begeleiden naar functionele en esthetische vloeroplossingen, en zo hun succes te stimuleren.

  Laatst bijgewerkt: 11/12/2023

  Ontvang een offerte of bezoek een showroom bij u in de buurt!

  Populairste vloeren